Hírek

2007.08.09. 13:51

Grúzia a Biztonsági Tanácshoz fordul

BAMA

Grúzia a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását fogja kérni, jelentette be a grúz külügyminiszter. Tbiliszi szerint egy orosz gép rakétája zuhant egy grúz mezőgazdasági területre, míg az oroszok azt állítják, nem is volt repülőjük a térségben.

Az orosz gép rakétája mezőgazdasági területre zuhant, a grúz fővárostól 65 kilométernyire nyugatra. Oroszország tagadja, hogy bármi köze volna az incidenshez. A moszkvai védelmi minisztérium szóvivője visszautasította a grúz állítást. Kijelentette, nem voltak orosz repülőgépek az adott térségben.

Bezsuasvili közölte, hogy a grúz katonai radarok által rögzített adatokat megerősítették a polgári repülés berendezései is. Hozzátette, hogy az események grúz változatát erősítették meg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői. Ez utóbbi értesülést a szervezet Tbiliszi képviseletén nem erősítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!