Hírek

2007.08.30. 19:37

Hazajönnek a magyar tűzoltók

Eloltották a magyar tűzoltók görögországi Évia szigetén a körülhatárolt erdőtüzeket. Cziva Oszkár, a magyar lánglovagok csoportjának vezetője elmondta: a 18 tűzoltóból és egy orvosból álló magyar egység péntek reggel hazaindul.

Z. M.

Az utolsó órákban a magyarok Zeta település mellett maradtak, hogy megakadályozzák a helikopterek és repülők segítségével eloltott tűz újraéledését. Ebben nem a nagy lángok, hanem a még parázsló tűzfészkek jelentették a veszélyt, mert a feltámadó szélben gyorsan felizzott a zsarátnok, és tovaterjedt a tűz a száraz aljnövényzetben. Sikerként könyvelhették el, hogy a nap folyamán Évia egyes területeire már visszaindultak a korábban kiköltöztetett lakók, s pénteken várhatóan mindenki visszaköltözhet.

A tűzoltócsoport vezetője arról is beszélt, hogy a Peloponészosz-félszigeten – ahonnan öt falu lakót költöztették ki a hatóságok – még folyik az oltás. A helyi tűzoltóság szóvivője korábban azt mondta: Élisz tartományban péntek óta öt repülőgép és négy helikopter oltja a lángokat. A görögországi erdőtüzekben 64 ember halt meg, a hatóságok szerint a lángokat legtöbbször gyújtogatás okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!