Hírek

2007.08.09. 16:39

Időutazásban a Nagyszínpadon

Gyükeri M.

Lehet, hogy nagypapás, de több mint egy évtized után engedtessék meg: szerda este a Diáksziget hangulata tért vissza a Quimby koncertjén. Elviselhető népsűrűség, elviselhetetlen porfelhő, rég látott ismerősök, rég hallott dallamok. Nem mintha bármi baj lenne a műanyagpadlóval, a szponzorált kocsmákkal meg a több tízezer külföldivel – és ezzel bizonyára a szervezők is egyetértenek. De csak remélni lehet, ők is némi nosztalgiával gondolnak vissza a Régi Időkre.

A Quimby persze távolról sem nosztalgiazene. A dunaújvárosiak koncertjén pörgő tánczene és mély világfájdalom váltakozik, de tulajdonképpen mindegy: sírva is lehet röhögni saját magunkon.

Ezúttal sincsenek meglepetések, a közönség tudja, miért nyeli a port: egy Quimby-koncert nem csak behangosított rohangászás, a zenészek a lemezeiknél is jobb atmoszférát tudnak teremteni élőben.

Abszolút nagyszínpadra való produkció, sokkal izgalmasabb, mint a főműsoridőben fellépő Manu Chao. Igaz, ezért már kár lenne zúgolódni, főleg, hogy utóbbi műsorát többször áramszünet zavarta meg. Csak hogy visszaérjünk a történelem előtti időkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!