Hírek

2007.08.31. 13:08

Két ítélet a zavargások miatt

Jogerősen bűnösnek mondott ki a Fővárosi Bíróság két férfit pénteken a tavaly őszi zavargásokkal összefüggésben

mti

Jogerősen bűnösnek mondott ki a Fővárosi Bíróság két férfit pénteken a tavaly őszi zavargásokkal összefüggésben; a két külön eljárásban tárgyalt ügyekben csoportosan, társtettesként és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt mondták ki az ítéleteket, amelyekben enyhítették a korábbi elsőfokú döntéseket.

Az egyik eljárásban 2 év 2 hónapnyi börtönbüntetésről 1 év 6 hónapra enyhítették annak a férfinek a büntetését, aki az MTV székházostromakor belerúgott az egyik rendőr lábába és sörösüveget dobott a rendőrsorfal felé.

A másik eljárásban 1 év 6 hónapos, öt évre felfüggesztett szabadságvesztést enyhített a bíróság 1 év 2 hónapra, amelyet két év próbaidőben határoztak meg. Ebben az ügyben azért ítéltek el egy  férfit, mert tavaly október 23-án, késő éjjel a Baross utca és a József körút kereszteződésében sörösüveget dobott a rendőrök felé. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint csak hazafelé tartott. A férfit a rendőri intézkedés során egy gumilövedék eltalálta a kezén, ekkor bemenekült egy kapualjba, ahol elfogták a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!