Hírek

2007.08.14. 17:32

Lebuktak a lízingcsalók, több autótolvajt még keresnek

Hárman már előzetesben vannak a lízingcsalással vádolt autós bűnbanda tagjai közül, hét embert még keres a rendőrség. A bűncselekmény-sorozat felderítését idén kezdte el a Budapesti Rendőr-főkapitányság gépjármű bűnözés elleni osztálya.

Bohunka Tünde

A gyanúsítottak mintegy eddig adatok szerint mintegy kétmilliárd forintos kárt okoztak. A csoport tagjai bérelt vagy lízingelt autókat vittek ki külföldre, főként Görögországba, ott eladták, itthon pedig lopottként jelentették be őket. A bérlés során hamis papírokkal igazolták magukat, a szerződés lejárta után nem vitték vissza az autókat és bérleti díjat sem fizettek. Összesen 38 céget és magánszemélyt károsítottak meg így. Hajléktalanokat is felhasználtak csalásaikhoz. Ők saját nevükre vásároltak autókat, melyekre aztán hiteleket vettek fel, a személygépkocsikat pedig átadták a megbízóknak. Az elkövetők 17 pénzintézet sérelmére követtek el ilyen akciókat.

Körülbelül 500-600 magyar személyautó került így külföldre, a görög rendőrség ezekből már 56-ot lefoglalt. Eddig 27 személyt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!