Hírek

2007.08.22. 18:51

Magyar Gárda: Gyurcsány a legfőbb ügyész különös figyelmét kéri

Levélben kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a legfőbb ügyésztől, hogy különös figyelemmel kövesse a Magyar Gárda működését, és a hatályos jogszabályokkal, valamint a magyar alkotmánnyal ellentétes cselekmény esetén haladéktalanul lépjen fel.

É. S.

Kedden a Zsidó Világkongresszus és az Európai Zsidó Kongresszus írtak Gyurcsánynak, melyben aggodalmukat fejezték ki a Jobbik gárdaalapítása kapcsán. Orbán Viktor és Navracsics Tibor is levelet írt az említett zsidó szervezeteknek. A Fidesz elnöke és frakcióvezetője azt hangoztatta, hogy pártjuk „nem engedi, hogy bármely honfitársunkat származása, vallási vagy egyéb identitása alapján hátrányos megkülönböztetés érjen”, „magyarországi zsidó honfitársaink emberi és szabadságjogait minden demokratikus eszközt felhasználva meg fogjuk védeni”.

A Magyar Gárda alapítói Sólyom László államfőnek írtak levelet, melyben kijelentették, hogy megrágalmazott hagyományőrző egyesületük és annak minden tagja az alkotmányosság és a törvényesség szellemében élt eddig is, és tevékenységünk a jövőben sem tér el ettől. Több civil szervezet is kijelentette, hogy a szombati avató ünnepséggel egyidőben tüntetést szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!