Hírek

2007.08.24. 16:33

Még kevesebbet vásárolunk

Egyre kevesebbet vásárolnak a magyarok: a kiskereskedelmi forgalom az első fél évben 1,5 százalékkal, ezen belül a második negyedévben 3, júniusban 3,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi szinttől – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Leginkább a kisebb boltok forgalma esett vissza.

Z.H.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 2007 első fél évében 2790 milliárd forint értékű árut forgalmaztak. A kiskereskedelmi eladások 50,4 százalékát az élelmiszer- és vegyesboltokban bonyolították. Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma megközelítette az 516 milliárd forintot. Tovább csökkent az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem változatlan áron számított forgalma: 2007 első fél évében 0,3 százalékkal, júniusban 0,8 százalékkal elmaradt az előző év azonos hónapjának szintjétől. Míg az eladások jelentős részét, 92 százalékát lebonyolító vegyes termékkörű üzletek (hipermarketek, szupermarketek, vegyesboltok) forgalma júniusban 0,2 százalékkal mérséklődött, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásai ennél jelentősebb mértékben, 6,8 százalékkal csökkentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!