Hírek

2007.08.10. 10:38

Nagy harc lesz az érmekért

Csütörtökön megkezdődtek és vasárnapig tartanak az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság küzdelmei, melynek a németországi Duisburg ad otthont.

BAMA

Duisburg 1979, 1987 és 1995 után negyedszer ad otthont a síkvízi szakág világbajnokságának, az idei viadalon "rekordot jelentően"- 90 ország 852 sportolója indul. Angyal Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya "már-már szokásos módon - 6-7 aranyérem megszerzését tűzte ki célul csapata elé. A június végi-július eleji, spanyolországi Eb-t hat arany-, valamint hét-hét ezüst- és bronzéremmel zárta az együttes.

"Természetesen ezúttal az is nagyon fontos, hogy mind a 12 olimpiai számban megszerezzük a kvótát a jövő évi pekingi játékokra, hiszen ebben az esetben jövőre már nyugodtan készülhetnénk, nem kellene a kvalifikációs Európa-bajnoksággal foglalkoznunk"- fogalmazott Angyal. Az ötkarikás számok közül háromban - férfi K-1 500 és 1000 m-en, illetve női K-1 500 m-en - az első nyolc között kell végezni a kvóta megszerzéséhez, a többi számban az első hat hely éri ugyanezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!