Hírek

2007.08.13. 18:59

Nem vizsgálódnak a titkosszolgálatok az adatlopási ügyben

BAMA

A Tasnádi-ügy miatt fenyegette meg a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) a magyar sajtót – ezt állítja Demeter Ervin. Az Orbán-kormány volt titokminisztere arra az információra utalt, mely szerint a Tasnádi Péter vállalkozó ellen folytatott nyomozás titkosított információit tartalmazzák azok a dokumentumok, melyeket mindeddig ismeretlen tettesek elloptak az NNI-ből, s melyek újságírókhoz kerültek ki. A hatóságok akkor közölték: az iratok államtitkot tartalmaznak, melyek közzétételéért is kettőtől nyolc évig terjedő börtönt szabhatnak ki.

Demeter Ervin azt közölte: a vállalkozónak a jelenlegi kormány „legalább egy tagja ma is a barátja”, több mint gyanús tehát a kormányzat igyekezete a rendőrségtől ellopott dosszié eltussolásában. Maga Tasnádi nyilatkozata hetekkel ezelőtt egy bulvárlapnak: a jelenlegi kormányból is van miniszter bartja, akivel a budai Normafánál találkozott is – mindketten kocogóként mentek a helyszínre, és egy fánál randevúztak.

A rendőrség egyelőre cáfolja, hogy egy belsős rendőr lett volna az, aki ellopta az iratokat az NNI budapesti épületéből. A titkosszolgálatok egyelőre nem vizsgálódnak az iratlopás ügyében – írja a Hírszerző internetes portál –, az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja le. a Nemzetbiztonsági Hivatal azonban – állítja a portál – aggasztónak tartaná, ha bebizonyosodnának Tasnádi kormányzati kapcsolatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!