Hírek

2007.08.07. 18:15

Semmi köze a Magyar Gárdához Papp Lajos Nemzetőrségének

Az emberi élet és a Kárpát-medence értékeinek, kultúrájának megóvására Kárpát-haza Nemzetőrség névvel civil szervezetet hozott létre Papp Lajos szívsebész.

BAMA

A híres professzor mellett az alapítók között található még Zétényi Zsolt ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi tagja, volt MDF-es képviselő és ügyvezetőként Hardy F. Gábor, aki a Jövőnkért Polgári Kör és a Szülői Közösségek képviseletében vált ismertté.

A napokban a Jobbik is hasonlónak tűnő csoportot hozott létre, azonban Papp Lajos cáfolt bármiféle kapcsolatot a Magyar Gárda honvédő szervezettel. „A Kárpát-haza Nemzetőrség négy hónapja bejegyzett szervezet, megalakítását már tavaly eldöntöttük” – mondta el a professzor. „Tagjainknak nem kell magyarul beszélniük, elég, ha betöltötték 18. életévüket, vallják az emberi életnek és egészségnek, a Kárpát-haza földjének, hagyományainak, kultúrájának, őshonos élővilágának, teremtett és épített értékeinek védelmét. A tagoknak a szeretetre és a tízparancsolatra esküsznek, egyenruhánk pedig nem fekete uniformis, hanem fehér mellény. Tagjaink nem tarthatnak maguknál semmiféle fegyvert, még egy zsebkést sem, nemhogy mások, de még önmaguk védelmére sem. A nemzetőrség szlogenje: Szeretetben testvérem!”

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) a fiatal demokrácia vadhajtásának tekinti, hogy szóba jöhetett a Magyar Gárda megszervezése, hiszen annak programja, szimbólumai a II. világháborút megélteket a nácik és nyilasok embertelen szerveződéseire emlékeztetik. Ezért a MEASZ arra szólítja fel a demokratákat, hogy a II. világháború kitörésének napján, szeptember 1-jén a budapesti Deák téren és a Bajcsy-Zsilinszky emlékműnél tiltakozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!