Hírek

2007.08.04. 06:21

Új Társulat születik

Az István, a király ősbemutatója után 25 évvel az m1 újra műsorára tűzi a legendás rockoperát, új szereplőkkel. A válogatást végző zsűri és az internetező közönség már összeállította a jelentkezőkből a bővebb csapatot.

Maros László

[caption id="" align="alignright" width="260"] A zsűri már a nézők segítségével válogatja majd össze az István, a király új előadói gárdáját
[/caption]Eddig félig-meddig a színfalak mögött zajlott a válogatás, a jelentkezők közül a hattagú zsűri kilencven jelentkezőt juttatott a televíziós tehetségkutató műsorba, a Társulatba. Az internetezők a produkció honlapján minden meghallgatásáról rövid felvételt láthattak, s további húsz énekest emelt díjas SMS-ekkel neveztek a középdöntőbe.

„Augusztus 20-tól december közepéig ismerkedhetnek meg a tévénézők a selejtezők résztvevőivel és a középdöntőbe jutott fiatalokkal – mondta lapunknak Rosta Mária producer. – 16-35 éveseknek hirdettük meg a válogatást, s a 20 év alattiak között rengeteg tehetséges ifjúval találkoztunk. Mivel István fejedelemmé választásakor alig múlt 20 éves, nem kizárt, hogy ezt a szerepet egy 17-18 éves fiú alakítja majd”. A szerepekért – István, Koppány, Gizella, vagy Torda – élő adásban február 16-tól szombatonként küzdenek meg a döntőbe jutott előadók. A sikerhez nem lesz elegendő a kiemelkedő énekhang, a színpadi szereplés miatt megfelelő előadói képességek is szükségeltetnek.

A produkció némi újdonsággal is szolgál, az eredeti előadáshoz képest eggyel több főszereplője lesz. „Szörényi Levente kutatásai szerint az ősi magyar hitvilághoz nem csak a férfi, hanem a női táltosok is hozzátartoztak – mondta a producer. –Sőt, őseink szerint a táltosasszonyok még erősebb kapcsolatot tartottak a spirituális világgal, mint a férfiak. Ezért a táltos Torda Áldozatunk fogadjátok című dalát egy Táltosasszony énekli.”

A főszerepeket nem nyert előadók közül kerülhetnek ki az egyéb szereplők – magyar főurak, Asztrik főpap, német lovagok. A produkciót a Budapest Sportarénában közönség előtt adja elő a Társulat június 18-án. Az előadást a tévénézők is megtekinthetik, az m1 jövő év augusztus 20-án tűzi műsorára.

A zsűri tagjai

Szulák Andrea, énekesnő, műsorvezető

Alföldi Róbert, színművész – a Bárka Színház igazgatója

Keveházi Krisztina, balettművész

Kocsák Tibor, zeneszerző, karnagy

Lévai Balázs, szerkesztő, riporter, rendező (MTV)

Szikora János, rendező

Alföldi Róbert, színművész – a Bárka Színház igazgatója

Keveházi Krisztina, balettművész

Kocsák Tibor, zeneszerző, karnagy

Lévai Balázs, szerkesztő, riporter, rendező (MTV)

Szikora János, rendező A zsűri már a nézők segítségével válogatja majd össze az István, a király új előadói gárdáját -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!