Hírek

2007.09.22. 14:27

Gyurcsány megállapodna az egészségügyről

Az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehova, ezt be kell fejezni, az egészségügyi reform lezárásáról szeptember végéig meg kell állapodni - mondta Gyurcsány Ferenc

BAMA

Az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehova, ezt be kell fejezni, az egészségügyi reform lezárásáról szeptember végéig meg kell állapodni - mondta Gyurcsány Ferenc. Az MSZP választmányi ülésén felszólaló miniszterelnök, szocialista pártelnök az őszödi beszédről azt mondta, az a politikai illúziókkal való szakítás beszéde volt.

Az MSZP választmányi ülésén felszólaló miniszterelnök, szocialista pártelnök kijelentette: szeptember végéig meg kell állapodni az egészségügyi biztosítási rendszerről, október közepére pedig be kell terjeszteni az Országgyűlésnek az erről szóló törvényjavaslatot, hogy az 2008. januárjától hatályba léphessen.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: hazugság, hogy Magyarországon ellopják az európai uniós pénzeket. "Alávaló, tisztességtelen, hazug dolog ez. Nem tudom, meddig lehet Magyarországon elmenni anélkül, hogy azt mondja a magyar baloldal: elég" - fogalmazott az MSZP elnöke.

A kormányfő hozzátette: valaki, aki "tizenhét éve arra ácsingózik, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen és maradjon", akit, ha ötször vernek meg, akkor hatodszor is úgy gondolja, hogy neki kell még egyszer elindulni, tönkre tesz mindent, ráadásul vádolja és hazug módon rágalmazza a kormány, az ország és egy nép teljesítményét.

A kormány tovább folytatja az elmúlt egy évben képviselt politikáját, a megfelelő tanulságok levonásával - emelte ki a miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!