Hírek

2007.09.14. 16:10

Harrach: több gyermek segíthet, nem a bevándorlás

„Nem a bevándorlás, hanem a gyermekvállalási kedv növelése oldhatja meg Magyarország népesedési helyzetét” – jelentette ki pénteken Harrach Péter a KDNP alelnöke.

S. K.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány a közelmúltban „titkos tervet” készített a bevándorlás elősegítésére közben pedig a munkából élők támogatása helyett, a „munkakerülő, lumpen rétegek támogatását valósítja meg”. A családtámogatási rendszert kellene fejleszteni, „mivel Magyarország számára nem feltétlenül kívánatos a bevándorló munkavállalók megjelenése".
 
Franco Frattini bel- és igazságügyi biztos legutóbbi jelentésében ugyanis kiemelte hazánkat, mint olyan országot, amelynek egyre fogyatkozó népessége miatt a következő húsz évben több bevándorlóra lenne szüksége, hogy elláthassa munkaerőpiacát, ezért az amerikai „zöldkártya” mintájára húszmillió bevándorló kaphatna két éves, az Európai Unióban érvényes tartózkodásra jogosító „kékkártyát”.

A nyilvánosságra került jelentéssel azonban a Szociális és Családügyi minisztérium sem ért egyet. Adataik szerint hazánkban csökken a munkát vállaló külföldiek száma, ellenben a magyar munkanélküliek át- és továbbképzésével jelentősen bővíthető lenne a munkaerő-piac.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!