Hírek

2007.09.09. 06:07

Heten Haltak meg a romániai ítéletidőben

Összesen hét halálos áldozatot követelt a múlt heti ítéletidő pusztított Románia északi és keleti felében. Az utolsó két áldozatot péntek késő este találták meg, egy személyt még keresnek.

BAMA

Az özönvízszerű esőzések nyomán megáradt patakok házakat sodortak magukkal, jelentős mezőgazdasági területeket árasztottak el, országutakat és hidakat romboltak le. 1400 személyt telepítettek ki. Több mint 1000 lakóházat, 23 gazdasági és szociális létesítményt öntött el a víz. Az áradások négy moldovai megye közel 100 helységét érintették, 71 településen megszakadt az áramszolgáltatás.
A legsúlyosabb helyzet a fontos vasúti csomópontban, Tecuci városában alakult ki: a város mintegy száz utcáját öntötte el a Tecucel folyó, szünetel az áramszolgáltatás. Az árvizet a helyszínen megtekintő Tăriceanu miniszterelnök a rendőrség munkáját kritizálta, mondván: a hatóságok nem léptek fel a kellő időben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!