Hírek

2007.09.22. 07:24

Pogány Judit örökbe fogadta az állatkerti denevéreket

„Berepül a hajamba, megharap” – rémüldöznek némelyek, ha denevérekről hallanak. Ezért rendez szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykert immár kilencedszer Denevér Napot.

R. V.

A bőregér néven is emlegetett állatokra az intézmény azért akarja felhívni a figyelmet, mert ezeknek a teremtményeknek ugyanúgy fontos szerepük van a természet rendjében, mint dédelgetett társaiknak. A denevérek szerte a világon fontos helyen állnak a táplálékláncban. Kihalásuk a természeti rend megbomlásához vezetne. A Földön mintegy ezer fajuk ismert. Az Európában élő 46 fajból 30 nálunk is előfordul. Az állatkert most bemutatja őket, és megtudhatjuk, mi a teendő, ha egyikük berepül a szobánkba vagy ha egy denevércsalád beköltözik a redőnytokba. Megölni semmiképpen sem szabad őket. Védett állatok. Akadnak állatkerti „sztárok”, amelyeket a látogatók, köztük hírességek szívesen fogadnak örökbe. A denevér nem tartozik közéjük. Pogány Judit színművésznek azonban megesett rajtuk a szíve: ő az egész denevérházat örökbe fogadta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!