Hírek

2007.09.10. 12:30

Zsúfolt közlekedés a Duna áradása miatt

A Duna áradása miatt újabb útszakaszt zártak le a fővárosban a budai alsó rakparton, az autósoknak több ponton zsúfoltságra, dugókra kell számítaniuk - közölte a Fővinform ügyeletese és a Fővárosi Közterületfenntartó helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

BAMA

Horváth László, Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. (FKF) dél előtt közölte: lezárták a budai rakpart Margit híd és Halász utcai szakaszát is, miközben továbbra sem lehet közlekedni a Margit híd és Mozaik utca között. A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint 11 órakor 654 centiméter volt a Duna vízállása. Az útellenőrző szolgálat jelzései alapján a fővárosi önkormányzatnál ekkor úgy döntöttek, lezárják a Margit híd és a Halász utcai szakaszt is. A pesti rakparton egyelőre továbbra is biztonságosan lehet közlekedni, itt várhatóan a Parlamentnél zárják majd le a rakpartot, ha a vízállás indokolja. Ennek várható időpontját azonban nem lehet megjósolni.

"Dugók vannak" - közölte a Fővinform ügyeletes a délelőtt folyamán, hozzátéve: a korábbi útzár három hidat is érintett, a Lánchíd, az Árpád híd és a Margit hídhoz vezető útvonalakon is kialakult zsúfoltság. Példaként említette a nagykörutat, a Hungária körutat, a Könyves Kálmán körutat. Nehezíti a helyzetet, hogy Pest északi oldalán néhány fontos bevezető útvonalon korlátozásokkal folyó felújításokat végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!