Hírek

2007.11.16. 13:10

Kiosztották a Blues Patika Életműdíjakat

Hegedűs Rita VR

Tátrai Tibor gitáros és Deák Bill Gyula énekes, valamint Sharrie Williams amerikai énekesnő kapta a 2007. évi Blues Patika Életműdíjat. Az elismerést csütörtökön este adták át a bluesért legtöbbet tett zenészeknek a budapesti West Balkanban, a jubileumi Bluespatika Jamboree koncertjén.

A díjátadón a kitüntetettek közül csak a gyengélkedő Deák Bill Gyula nem volt jelen, az idén 55 esztendős Tátrai Tibort és Sharrie Williamst nagy tapssal köszöntette a közönség és a zenésztársak.

Az idén másodízben odaítélt díjakról öttagú független szakmai kuratórium döntött. A kuratórium tagja volt Kovács Tamás (Crossroads Records, független zenei kiadó) Nemes Nagy Péter blues-történeti szakíró, rádiós, Bóna Márk, a Sziget Kft. programszervezője, Hímer Bertalan, a Rockinform munkatársa, valamint Otto Lohle, a Gronau-i Jazz-Blues Fesztivál főszervezője.

A tízéves Blues Patika Közhasznú Alapítvány által kitüntetett művészeknek ef Zámbó István kisplasztikáját nyújtották át. Tavaly az első életműdíjakat Nemes Nagy Péter szakíró, Földes László Hobo blues-énekes, előadóművész és a fesztiválon fellépő, 92 éves Honeyboy Edwards amerikai színesbőrű blueszenész kapta meg.

A X. Bluespatika Jamboree budapesti koncertjén nagy sikert aratott az amerikai Karen Carroll és Sharrie Williams mellett a hazai Tom White és Long Tall Sonny. A koncerteken kívül a közönség filmeket láthatott, lemezeket vásárolhatott a helyszínen.

A héten a fesztivál keretében Debrecenben, Pécsett, Gyulán tartottak koncerteket, és további programok lesznek a szlovákiai Érsekújváron, valamint Szekszárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!