Hírek

2008.01.05. 17:45

Bizonytalan a kormányzati negyed jövője?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a jövő héten átnézi a kormányzati negyed ügyét

BAMA

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a jövő héten átnézi a kormányzati negyed ügyét - csakúgy, minden más komoly ügyet -, ám a kabinet álláspontja egyelőre nem változott a beruházással kapcsolatban. Így reagált Daróczi Dávid kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek a Népszabadság információjára, amely szerint várhatóan eredménytelenné nyilvánítják a kormánynegyed felépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot.

A Népszabadság szombati számában ír arról, hogy várhatóan eredménytelenné fogják nyilvánítani a kormánynegyed felépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot, a kabinet pedig 2010-ben folytatná a programot.

Daróczi Dávid közölte: a miniszterelnök még az év elején minden nagy ügyet, így a kormányzati negyed ügyét is át fogja nézni. Egyelőre azonban a kabinet álláspontja nem változott: van érvényes országgyűlési- és kormányhatározat az építésről, ehhez pedig tartozik egy menetrend. Ebben nincs csúszás - szögezte le. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a cikk feltételes módban íródott és nem nevez meg hivatalos forrást sem.

A kormány számoljon el: hány száz millió forintot költött el a kormányzati negyednek, "ennek a teljesen értelmetlen és elfogadhatatlan luxusberuházásnak az előkészítésére" - írta szombaton szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

A kormányzati negyed és annak bukása tökéletesen mutatja a kormány szociális érzéketlenségét és alkalmatlanságát. A kormány már eddig is százmilliókat költött el saját luxusának megteremtésére, közben pedig napról napra újabb sarcokkal nehezíti az emberek életét - áll a dokumentumban.

Az MSZP-ből nyíltan még senki sem bírálta a beruházást. Sőt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelőjében mindent a lehető legnagyobb rendben lévőnek minősített. A jövő heti kabinetülésre ennek ellenére kért egy újabb háttéranyagot a részletekről, sajtóinformációk szerint a pártban immár általános nézet, hogy a projektből ki kell szállni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!