Hírek

2008.01.19. 18:44

Február másodikán kezdi kampányát az SZDSZ

Nem kampánynak, hanem előkampánynak nevezte Kóka János SZDSZ elnök azt, hogy pártja több helyen óriásplakátokat helyezett ki a közelgő népszavazás kapcsán.

BAMA

Az igazi kampány február 2-án kezdődik, amikor annak legfontosabb elemét Budapesten bemutatják, jelentette be tegnap a politikus. Kóka megismételte azon kijelentését, hogy a tájékoztatásra 50-100 millió forint körüli összeget fordítanak majd. Összességében a liberálisok azzal lennének elégedettek, ha az a körülbelül 300 ezer szavazó, akiket időről időre meg tudtak szólítani, elmenne és nemmel voksolna.

Kóka nem akart egyelőre az ombudsmanjelöltekről beszélni, mert a kérdésben pártja február eleji frakcióülésén döntenek. Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény kapcsán arra számít, hogy azt lényegében változatlan tartalommal, a köztársasági elnök kifogásait megfontolva fogadja el február 11-én a parlament. Az egészségbiztosítási reformnak számos kezdeményezés igyekszik útját állni – fogalmazott - így a SZDSZ nem szavazza meg a Fidesz megerősítő népszavazásra vonatkozó ötletét.

Gulyás József, az Országos Tanács elnöke elmondta, a testületi tegnapi ülésen egyhangúlag felhatalmazták a párt ügyvivőit, hogy az eddig vitt álláspontot képviseljék az adóreform, az egészségbiztosítási reform és a Fidesz által kezdeményezett népszavazás során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!