Hírek

2008.01.13. 16:40

Gyurcsány nyugodtan építkezne

A nyugodt építkezés éve lesz 2008 Gyurcsány Ferenc szerint, aki az MSZP elnökségének kétnapos egri ülése után azt is bejelentette, hogy tavasszal országos pártértekezletet tartanak a szocialisták.

Vég Márton

Országos pártértekezletet hív össze tavaszra az MSZP annak érdekében, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre. Ezt Gyurcsány Ferenc jelentette be  tegnap az MSZP elnökségének kétnapos egri ülése után.

„Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg” – szögezte le a miniszterelnök. Hozzátette: a népszavazási kampány politikai koordinátora Juhász Ferenc szocialista elnökhelyettes lesz, de egyformán felelőse lesz minden szocialista országgyűlési képviselő, a helyi vezetők és az országos elnökség is. A kormányfő úgy fogalmazott: a kampányról nem beszélni kell, hanem részt kell venni benne. A kampány célja szerinte az, hogy minél több polgár minél tájékozottabb legyen, az emberek értsék, milyen megfontolások, szándékok húzódnak meg a kormány döntései mögött.

A Tóth József-ügyet firtató kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc kijelentette: nem ismeri az ügyet, de tájékozódni fog.
Mint ismert, a Hír TV még pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta „lepapírozni” egy szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében. A televízió arról számolt be, hogy a hangfelvételeken Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő arra kéri munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését. Tóth József szombaton visszautasította a vádakat és azt mondta, beperli azokat, akik megsértették jó hírnevét és becsületét.

„Gyurcsány Ferenc és az MSZP elnöksége elveszítette józan ítélőképességét” – szögezte le közleményében Szijjártó Péter.  A Fidesz szóvivője szerint a kormányzati alkalmatlanság és hazugságok miatt Magyarország egyre mélyebb szociális válságban vergődik, az emberek egyre nehezebben élnek, egyre több család kerül abba a helyzetbe, hogy a hónap végén bevételeik nem fedezik kiadásaikat. „A szociális népszavazás azonban visszaadja az embereknek a szabad választás lehetőségét, azt a lehetőséget, amit Gyurcsány Ferenc és a szocialisták korábban elvettek egész Magyarországtól” – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!