Hírek

2008.01.04. 16:34

Hamvakat, ékszereket és kisgyereket felejtettek a szállodákban

Egy hamvakkal teli urna, üvegszem és egy kisgyermek – csak néhány a legbizarrabb talált „tárgyak” közül, amelyeket az egyik legnagyobb brit szállodalánc, a Travelodge 300 szállodájában felejtettek tavaly a vendégek.

BAMA

Szinte mindennapos, hogy a szobákban maradnak a szerencsehozó amulettek, pénztárcák, vagy a szexuális segédeszközök, s nincs hiány gazdátlan műfogsorokban, művégtagokban, valamint játékkonzolokban és egyéb elektronikai cikkekben sem. Megmagyarázhatatlan azonban, hogy hogyan hagyhatta valaki a szobában kiscicáját, s miért nem hiányzott gazdájának egy 4,5 millió forintos arany ékszer. Sőt, egy jómódú ismeretlen briliánsokkal teli kis erszényt is hátrahagyott, míg más egy több tízmillió forint értékű Bentley gépkocsi kulcsait felejtette a fiókban. Bizarr veszteség volt továbbá egy 2 méteres, távirányítású helikoptermodell is.

Bár sok esetben a vendégek nem is keresik elvesztett tárgyaikat, vannak akik mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék becses tulajdonukat. Egy férfi például Dubaiból repült vissza Nagy-Britanniába egy kis Buddha-szoborért, mondván szerencsétlenség érheti ha az nincs nála. A „veszély” ellenére azonban mégis vállalkozott a több ezer kilométeres repülőútra, mert tartott tőle, hogy az amulett elveszhet, ha postán küldik utána.

Ezek is érdekelhetik