Hírek

2008.01.30. 11:34

Hillary Clinton győzött Floridában

A demokratáknál pedig Hillary Clinton, a republikánusoknál John McCain győzött a kedden, Floridában tartott előválasztáson. A nagy vesztes Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, aki sajtóértesülések szerint szerdán bejelenti visszalépését, illetve, hogy a továbbiakban McCain-t támogatja.

BAMA

A szavazatok 93 százalékos feldolgozottsága mellett a demokratáknál Hillary Clinton a voksok 50 százalékát szerezte meg, Barack Obama 33-at, John Edwards pedig 14-et. A választást nem előzte meg kampány a félszigeten, csak Clinton tett rövid az állam dél-keleti részében fekvő Davie városban. A volt first lady nagyarányú győzelmének azonban csak jelképes jelentősége, ugyanis a demokraták országos vezetősége úgy döntött, nem veszik figyelembe venni az állam küldötteinek szavazatait a nyári elnökjelölő konvención. Ez egyfajta büntetés, mert a helyi demokraták a vezetőség beleegyezése nélkül az eredetileg tervezettnél korábbi időpontra helyezték a szavazást.

A republikánusok küzdelmében 94 százalékos feldolgozottságnál John McCain arizonai szenátor vezette 36 százalékkal, őt Mitt Romney volt massachusetts-i kormányzó követte 31 százalékkal. Teljesen elhibázottnak bizonyult Rudy Giuliani kampánystratégiája, aki a voksok alig 15 százalékát szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!