Hírek

2008.01.30. 06:02

Mutogatta magát a hotelben az ismeretlen férfi

Olvasónk, egy fiatal hölgy wellness szállóban töltött egy hétvégét vőlegényével. Egy alkalommal, amikor egyedül maradt a szaunában, egy idős férfi meztelenül mutogatta magát neki.

BAMA

Ha ilyesmi történik, célszerű rögtön a szálloda személyzetéhez fordulni – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Ha a férfit felelősségre vonják, megakadályozhatják, hogy másoknak is kellemetlen élményük legyen miatta. A cselekmény maga szeméremsértés, és jogilag vétségnek minősül. Aki tehát olyan nyilvános helyen mutogatja magát, ahol az nem megengedett, az két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkavégzéssel vagy pénzbírsággal büntethető. A szálloda tehát feljelentheti a férfit, de ezt a panaszos hölgy is megteheti. A bíróság előtt persze bizonyítani kell, hogy a dolog valóban megtörtént, amihez tanúk szükségesek. De legalább egy ember állítása szóljon a feljelentőé mellett.

A pénzbüntetés mértékét úgy kapni meg, hogy a napok számát, amit az elkövetőnek le kellene ülnie, beszorozzák egy bizonyos összeggel. Utóbbi az illető vagyoni helyzetétől függ. Hiába büntetnek ugyanis valakit sok százezerre, ha a minimálbéréből nem tudja kifizetni. Az is szempont, hogy az illető egyszer vagy többször csinálta ezt. A büntetés mértéke mindennek fényében bírói mérlegelés kérdése. Minimum 30, maximum 540 nap lehet, egy napot 100 forinttól 20 ezer forintig terjedő összeggel lehet beszorozni. Legalább 3 ezer, legföljebb 10,8 millió forint lehet tehát a pénzbírság.

Ha az alperes betegségre hivatkozik, annak tényét igazságügyi orvosszakértő állapíthatja meg. A férfit kényszergyógykezelésnek vethetik alá, amelynek nincs meghatározott ideje. A felülvizsgálatok nyomán döntik el, mikor fejeződhet be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!