Hírek

2008.01.22. 16:56

Németh András lemondott a szövetségi kapitányságról

BAMA

Lemondott posztjáról Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott  szövetségi kapitánya. A szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a kapitány a válogatott játékosai részéről nem érzi a bizalmat, amelyet munkája alapvető feltételének tekint. Németh András lemondását az MKSZ elnöksége január 31-én, rendkívüli ülésen tárgyalja. Az idő szorítja az elnökségi tagokat, ugyanis a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után a csapat március 28. és 30. között olimpiai selejtezőt játszik. A szövetségi kommüniké szerint az elnökségi ülésen már kinevezik az új kapitányt, és ezért haladéktalanul meg kell kezdeni a tárgyalásokat a jelöltekkel.

„A január 9-i elnökségi ülésen egyhangú támogatást kaptam” – nyilatkozta Németh András. – Akkor csak néhány órát töltöttem Budapesten, majd mentem vissza a klubomhoz, a Hypo NÖ-höz Bécsbe. Az elmúlt napokban viszont több időm volt tájékozódni, és akkor már éreztem, nem ilyen egyértelmű a helyzet. Vannak elveim, elképzeléseim, amelyekhez ragaszkodom, de ilyen körülmények között lehetetlenné vált a munkám folytatása. Van ilyen, hogy emberek nem tudnak együtt dolgozni” – mondta a leköszönő szakember, akit 2005. február 8-án neveztek ki a posztra.

Németh-tel a 2005-ös vb-n harmadik, a 2006-os Eb-n ötödik, a tavalyi vb-n pedig – csalódást keltve – a nyolcadik lett a magyar válogatott, amely még harcban van az olimpiai indulási jogért.

A kapitánynak a decemberi, franciaországi vb-n romlott meg a  viszonya több játékossal, illetve Zsiga Gyula másodedzővel. Utóbbi  január 9-én bejelentette távozását, mint megjegyezte: „kevésbé tudott alkotó részese lenni a feladatoknak, és nem szeretné, ha megbomlana évtizedes barátsága Németh Andrással”. Az elnökség – amely közel kétórás vita után egyhangúlag támogatta Némethet – akkor  február 20-ig adott haladékot az edzőnek, hogy nevezze meg keretét és új segítőjét a márciusi ötkarikás kvalifikációs tornára.

Németh akkor úgy nyilatkozott: nehezen hozta meg a döntést azzal kapcsolatban, maradjon-e vagy sem, ám végül arra jutott, hogy végig kell csinálnia azt, amit elvállalt. Hozzátette: a problémákat átbeszélték, és várják a január végét, hogy kiderüljön, pontosan kik lesznek az ellenfelek az olimpiai selejtezőn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!