Hírek

2008.01.05. 06:05

Nyoma veszett a kölcsönkért pénznek

Olvasónk kölcsön adott egy kedves ismerősének 800 ezer forintot, akiről utólag kiderült, hogy nem is olyan kedves. Az illető ugyanis nem fizette vissza, az ügy végül a bíróságon kötött ki. A végrehajtó azonban nem tudott intézkedni, mert az adós felszívódott.

Vizer Helga

Ilyen esetben sajnos nincsen más teendő, minthogy a lehető legjobb módon segítsük a végrehajtó munkáját – tudtuk meg a Magyar György és Társai Ügyvéd Iroda munkatársától. Természetesen ő is keresheti az adóst, magánakciókkal kiderítheti, hogy hol tartózkodik, dolgozik az illető. A hivatalos szerveknél szintén lehet érdeklődni. Ebben az esetben viszont tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy ezek a társaságok nem minden esetben adhatnak ki a nyilvántartásukból információkat.

Nagyobb összegű tartozás esetén érdemes magánnyomozót illetve ügyvédet fogadni. Behajtással foglakozó cégekhez is fordulhatunk, de ők már akkora tarifával dolgoznak, hogy egy százezres tartozás esetén többe kerülne a behajtó cégnek fizetett összeg, mint maga a tartozás. Ezért ezt a megoldást csak abban esetben érdemes választani, hogy milliókkal tartoznak nekünk. Másik lehetőség, hogy eladjuk valakinek negyed áron azt az összeget, amivel nekünk tartoznak. Vannak olyanok, akik kockáztatnak. De ha meglesz a tartozás, többszörös pénz üti a markukat. Ezt persze nem sokan merik felvállalni, de már volt rá példa. – tudtuk meg a szakértőktől.

A legkézenfekvőbb megoldásnak azonban az a lehetőség tűnik, ha segítjük a hivatalos végrehajtószerv munkáját. Nincs kizárva, hogy végül megtaláljuk az adóst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!