Hírek

2008.01.05. 16:58

Se állásom se lakásom. Nálam maradhatnak a gyermekeim?

Vizer Helga

Hölgy olvasónk 10 éve házas, két éve él Németországban férjével és két gyermekével. Megromlott a házasságuk és válni szeretnének. Olvasónak azonban két hónapos munkaviszonya volt eddig Németországban. Kérdései között szerepel többek között, hogy a gyermekek elhelyezésénél hátránnyal indul-e a kevés munkaviszony miatt.

Hölgy olvasónk több kérdéssel fordult hozzánk. Elsősorban azért aggódik, mivel a két éves külföldi tartózkodása alatt csak két hónapos munkaviszonya volt eddig. És attól fél, hogy ez hátrányára válhat a gyermekek elhelyezésének szempontjából. Kérdése még, hogy ha albérletbe költözne a gyermekekkel, mivel egyelőre nincsen saját lakása, az mennyire lenne negatív az odaítélés szempontjából. Leveléből az is kiderült, hogy férje sokszor bántalmazta. Ezt elmondhatja a bíróságon?

A gyermekek elhelyezésénél sokféle szempontot vesznek figyelembe – mondta a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda egy munkatársa. Az önmagában nem okoz problémát, hogy egyelőre albérletbe költözne a hölgy a gyermekeivel, az azonban már mindenképpen fontos lenne, hogy keressen magának valamilyen állást. Minél előbb, ha lehet.

A házasság alatt szerzett vagyontárgyak – kivéve, amit az egyik fél örökölt vagy bizonyítható módon ajándékba kapott – közösnek tekinthető. – mondta a szakértő.  A férje agresszív magatartása csak akkor lenne elsősorban értékelhető, ha ő kérné a gyermekek nála történő elhelyezését.

Az szakember mindenképpen azt javasolja, hogy minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot egy ügyvéddel. És a válást célszerűbb lenne Magyarországon intézni. Itt ugyanis könnyebb lenne, főleg ha még nem német állampolgárok. Vizer Helga

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!