Hírek

2008.01.06. 17:37

Szép volt, Kisteleki!

Hát, mit mondjak... A labdarúgó szövetségbeliek – élükön Kisteleki elnökkel – nem a szerénységükről ismerszenek meg. Most például, hogy sikerült megállapodniuk néhány dátumról, úgy ünneplik magukat, mintha legalábbis vb-t nyertünk volna.

Stanga István

Az eszem megáll...! Még semmi sem történt, csupán eldőlt, hogy a magyar labdarúgó válogatott mikor is játszik majd az ellenfeleivel a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezőcsoportjában, de a Magyar Labdarúgó Szövetségben máris úgy ünneplik önmagukat, mintha legalábbis „lemostuk” volna a pályáról valamelyik neves ellenfelünket. Azt persze, eddig is tudtuk, hogy a szövetségiek – élükön Kisteleki István elnökkel – az önmenedzselést tekintve a világ élvonalába tartoznak, de az azért mégsem szokványos, hogy valakik pusztán azért kezdik el saját magukat agyba-főbe dícsérni, mert sikerült néhány dátumról megállapodniuk. Az MLSZ honlapja nem igazán szerénykedik a vasárnapi koppenhágai egyeztetés kapcsán („Mint egy álom! Így lehetne a legjobban jellemezni magyar szempontból a 2010-es világbajnokság 1-es európai csoportjának programját.”), és ezt a hurráoptimista hangulatot tükrözik a megszólaltatottak nyilatkozatai is.

A Kistelekit Dániába elkísérő dr. Bienerth Gusztáv (aki a szövetség nemzetközi igazgatója) például azt mondja, „a forgatókönyvvel kapcsolatos legszebb elképzeléseink váltak valóra”, s hasonlóan látja a helyzetet Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke is: „Nem rossz, sőt, igen jónak tűnik a programunk! Nagyon bízom abban, hogy ez a számunkra előnyös menetrend a megszerzett pontokban is megmutatkozik majd.” Mészöly „Szőke Szilka” Kálmán szerint „első hallásra nagyon-nagyon jónak ítélhetjük ezt a menetrendet”, míg Várhidi Péter ex (jövendő?) szövetségi kapitány úgy vélte, „a vége nagyon jó, az elején a svédeket, ha rajtam áll, szívesen elkerültem volna idegenben, de összességében minden az elképzeléseink szerint alakult”. Apropó, Várhidi... Régen az volt a gyakorlat (s normális országokban szerintem ma is az), hogy az országok közötti egyeztetésen a szövetségi kapitány is részt vesz, hiszen a válogatott programját alapvetően szakmai szempontoknak kell meghatározniuk. Na, de nekünk egyfelől nincs kapitányunk (hála Kistelekinek), másfelől viszont van egy Kistelekink (hála Kistelekinek), aki olyan zseniálisan ért a szakmai ügyekhez (is), hogy teljesen érthetetlen, miért nem minden MLSZ-posztot ő tölt be (formálisan is).  

Sajnos, az élet kegyetlen, ezért aztán a szövetségiek mindössze szeptember 6-ig, nemzeti tizenegyünk első mérkőzéséig beszélhetnek megvalósult „álmokról”. Akkor ugyanis eljön az igazság (a felébredés) pillanata, amely után vélhetően nem lesz sok helye az öntömjénezésnek. Na, dehát ki gondol itt a holnapra? Most hadd gyúljanak azok az örömtüzek, elvégre megnyertük a... Tényleg... mit is?  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!