Hírek

2008.01.02. 09:58

Visszaszámolás indul: még 220 nap az olimpiáig

A már ötkarikás kvótát szerzetteket kemény felkészülésre biztatja, a pekingi részvételi joggal még nem rendelkezőknek sikeres kvalifikációt kíván, egyúttal pedig a tiszta, doppingmentes versenyzés fontosságára hívja fel a figyelmet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a sportolókhoz és felkészítőikhez intézett újévi köszöntőjében.

BAMA

A köszöntő a MOB honlapján is olvasható. „A neheze ezután jön. Az olimpiára gondolva kell ébredjetek nap mint nap. Vállalnotok kell a legkeményebb felkészülést, hiszen a világ legjobbjaival versenyeztek majd Pekingben, a csodálatos szép létesítményekben. Éppen ezért a hátralévő 220 nap alatt mindent meg kell tegyetek azért, hogy azon a bizonyos napon, amikor elérkezik versenyeitek időpontja pályafutásotok legjobb formájában küzdjetek” – fogalmaz üzenetében Schmitt Pál. A MOB-elöljáró utalt az Athénban történt doppingvétségekre, többek között Annus Adrián, Fazekas Róbert, a tatai színeket képviselő súlyemelő, Gyurkovics Ferenc esetére is. „Valamennyien érzitek, tudjátok, hogy az akkori doppingesetek nemcsak a szereplésre vetettek árnyékot, hanem a magyar sport egészére is szégyent hoztak. Az Athénben történtek nem ismétlődhetnek meg. Készüljetek tisztán, fogadjátok el az ellenőrzések szigorát, hiszen értetek, védelmetekben folytatjuk doppingellenes küzdelmünket” – áll a felhívásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!