Hírek

2008.01.10. 11:05

Zsiga Gyula lemondott, Németh András maradt

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége egyhangúlag támogatásáról biztosította Németh Andrást, a női válogatott szövetségi kapitányát a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után is.

BAMA

Zsiga Gyula, a csapat másodedzője azonban lemondott posztjáról. A szerdai ülésen a tagok két órán át elemezték a problémákat, amelyek az együttes teljesítményében megmutatkoztak a decemberi franciaországi vb-n. „Sajnálatos, hogy a női válogatott nem végzett az első hét között, így helyezésben nem teljesítette a célkitűzést, ám örömteli, hogy az olimpiai selejtezőt érő helyen zárt – mondta Kiss István, az MKSZ elnöke. – Őszintén és alaposan  kielemeztük a kialakult helyzetet, és ezek után elfogadtuk a kapitányi beszámolót, és egyhangúlag támogatjuk Németh Andrást, akinek az olimpia végéig szól a szerződése”.

Németh András hangsúlyozta: bármelyik ötkarikás selejtezőcsoportba kerül a csapat, reális esély van arra, hogy kijusson a pekingi olimpiára. „Nehéz helyzetben voltam, maradjak-e vagy sem, végül arra a következtetésre jutottam, hogy végig kell csinálni azt, amit elvállaltam. A problémákat átbeszéltük, és most várjuk, melyik kvalifikációs kvartettbe kerülünk” – tette hozzá a kapitány.Némethnek a február 20-21-i elnökségi ülésre kell kijelölnie a március 28-30. közötti olimpiai selejtezőn a játékosokat, valamint meg kell neveznie Zsiga Gyula utódát.

Zsiga Gyula azért döntött a távozás mellett, mert az elmúlt időszakban „kevésbé tudott alkotó részese lenni a feladatoknak”. „Arra felkészültem, hogy lesznek közöttünk nézetkülönbségek, ám idővel rá kellett jönnöm, ebben a szerepben nem tudok igazán a válogatott, a közösség hasznára válni, emellett saját magammal kapcsolatos várakozásaimnak sem felelek meg” – írta leköszönő levelében a Budapest Bank-FTC trénere.

Ezek is érdekelhetik