Hírek

2008.02.27. 18:58

A cégek kétharmadánál nem ismeretlen a korrupció

Riasztó eredményre jutott az egyik nagy nemzetközi pénzügyi tanmácsadó cég

mti

Riasztó eredményre jutott az egyik nagy nemzetközi pénzügyi tanmácsadó cég által a korrupció témakörében elvégzett kutatás. A menedzserek már tisztában vannak vele, hogy a megvesztegetés nagy veszély, ennek ellenére kevesen próbálnak ellene tenni, és még kevesebben alkalmaznak hatékony eszközöket.

A cégvezetők 63 százaléka regisztrált korrupciót üzleti tevékenysége során, miközben a cégvezetők 42 százaléka szerint versenytársai csúszópénzt fizettek a rendelés megszerzése érdekében - áll a PriceWaterhouse Coopers (PwC) elemzésében.

A PwC az Economist Intelligence Unitot kérte fel a vállalatvezetőkkel és korrupcióellenes szakemberekkel készítendő globális felmérés és mélyinterjúk elkészítésére, amelyben összesen 390 vállalatvezető vett részt a világ 70 országából, 2007 novemberében.

A felmérés szerint a cégvezetők 63 százaléka tapasztalt korrupciós tevékenységet vállalatánál, 45 százaléka mondta, hogy a korrupció veszélye miatt nem lépett be egy piacra, vagy nem élt az adott üzleti lehetőséggel; 34 százaléka szerint cége korrupt hivatalnokok miatt vesztett el üzleti lehetőségeket, és 42 százaléka véli azt, hogy versenytársai egy megrendelés érdekében csúszópénzt fizettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!