Hírek

2008.02.02. 17:09

A Neuchatel már tavaly megvette a Fradi részvényeit?

ÉS

„Jogtalanul írta ki az Üllői úti ingatlanra és a Ferencvárosi Torna Club megvételére vonatkozó ötödik és hatodik pályázatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), mivel a korábban pályázó Neuchatel Financial Ltd. 2007 májusában megvette a klub részvényeit” – jelentette ki tegnap cég magyarországi képviselője. Sallai József közölte, hogy cég még a Dámosy Zsolttal kötött szerződésnek megfelelően csak az ingatlanra tett ajánlatot, méghozzá 4 milliárd 164 millió 720 ezer forint limitértékben. A kontraktus értelmében a részvényeket 800 millióért vették meg, átvállalták a klub tartozásait, illetve vállalták egy új stadion felépítését.

A Neuchatel Financial képviselője elmondta, hogy a hatodik pályázaton is indul a multinacionális pénzügyi konszern  leányvállalata, de továbbra is csak az ingatlanra tesz ajánlatot, mivel a Ferencváros részvényeit megvette. A 6+2 hektáros területért a korábban ajánlott összeget kínálja, de ha a másik 12 meghívott pályázó közül bármelyik ennél jobb ajánlattal áll elő, akkor a legmagasabb összegre mindig 100 ezer forinttal ráígér.
„Amennyiben az MNV győztest hirdet és nem a Neuchatel lesz az, akkor büntetőfeljelentést teszünk” – jelentette ki tegnap Sallai, aki szerint Rieb György, az FTC elnöke nem engedi, hogy gyakorolják tulajdonosi jogukat. Azt is kifogásolta, hogy a hatodik pályázat alkalmával Riebnek vétójoga van, amellyel szerinte a törvényesség látszata sincs meg, mert nem érvényesül az esélyegyenlőség, ami alapvető követelmény lenne közbeszerzési pályázat során. „Ha valakinek vétójoga lehetne, az a részvénycsomag  tulajdonosa, azaz a Neuchatel Financial” – hangoztatta Sallai.

„Valóban létrejött a szóban forgó megállapodás, de annak hatálybalépési feltétele a pénz megérkezése volt, ami azonban nem jött meg” – nyilatkozta az MTI-nek Rieb György, az FTC elnöke.

„Nincs miről beszélni” – hangoztatta Dámosy Zsolt. – A Neuchatel vezetőinek is tudniuk  kellene, a megállapodás része volt, hogy a szerződés kizárólag akkor érvényes, ha a Ferencváros elnöksége azt szentesíti. Az FTC  elnöksége azonban úgy döntött, a cég magyarországi tevékenységeit elnézve nem látja biztosítottnak azt, hogy a Neuchatel megfelelő tulajdonos lenne, ezért nem lett szentesítve a grémium által a megállapodás” – mondta az üzletember a pepsifoci.hu-nak. A szerződés tartalmazott egy olyan pontot is, hogy a pénzügyi teljesítés elengedhetetlen, ez pedig nem valósult meg. Dámosy azt  hallotta, a cég tervezi, hogy amennyiben az MNV győztest hirdet és az nem a Neuchatel lesz, akkor büntetőfeljelentést tesz. „Nos, ha ez akár ellenem is irányulna, még annak is állnék elébe” – hangoztatta az üzletember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!