Hírek

2008.02.19. 06:01

Felszívódott az adósom, futhatok a pénzem után

Olvasónk kölcsön adott 100 ezer forintot. A kölcsönt igénybe vevő nem fizette vissza a pénzt határidőre, és az ügy bíróságra került. Az adós azonban eltűnt, a végrehajtó nem tudott eljárni.

BAMA

Nincs más választás, mint hogy a kedves olvasó minden lehető úton-módon segítse a végrehajtó munkáját. Ez a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda állásfoglalása. Ő is keresheti az adóst, magánakciókkal kiderítheti, hol tartózkodik, illetve dolgozik. A hivatalos szerveknél szintén érdeklődhet, mint ahogy tette ezt az APEH-nél. Más kérdés, hogy ott eddig nem jutott eredményre, mert a nyilvántartásból semmi nem derült ki.

Nagyobb összegű tartozásnál érdemes magánnyomozót vagy ügyvédet fogadni. Ezt általában azok teszik, akiknek adósai több millióval lógnak. Hiszen gyakran előfordul, hogy magánszemélyek vagy cégek eltűnnek a kölcsön kapott pénzzel. A behajtással foglalkozó vállalkozások felkutatják őket, adataikat, és utánuk nyúlnak. Ám az ilyen megbízást többnyire akkora összegért teljesítik, amennyiért egy 100 ezer forintos adósság miatt hoppon maradt embernek anyagi szempontból már nem éri meg az egész. A fenti cégek ugyanis több százezer forintért dolgoznak egy-egy ügyön. Úgyhogy sokukat csak az erkölcsi győzelem kedvéért bízzák meg, akik tehetik. Ne legyen az az érzésük és ne is terjedjen el róluk, hogy őket csak úgy át lehet vágni.

Az úrnak van még egy lehetősége: megpróbálhatja eladni az adósságot. Elképzelhető, hogy valaki fél- vagy negyed áron megveszi, és később behajtja a teljes összeget. Legjobb azonban, ha személyesen segítjük a hivatalos végrehajtót. Telefonálhatunk különböző intézményeknek, fel is kereshetjük őket, érdeklődhetünk. Nincs kizárva, hogy megtaláljuk az adóst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!