Hírek

2008.02.26. 17:21

Gyorsan nő a legnagyobb alternatív ADSL szolgáltató

Ötvenhét százalékkal növelte egy év alatt ügyfeleinek a számát Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója, a GTS-Datanet – hangzott el a társaság keddi évértékelő sajtótájékoztatóján. A piaci átlagot jóval meghaladó mértékű növekedésnek köszönhetően a cég ügyfeleinek száma 2007 végére megközelítette az 50 ezret.

N.M.

A menövekedett ügyfélkör a vállalat pénzügyi eredményeiben is tükröződik: a GTS-Datanet értékesítésből származó árbevétele 2007-ben elérte a 14,6 milliárd forintot, ami 9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ez jelentősen meghaladja a vezetékes távközlési piac évi 1-2 százalékos bővülését. A cég 2008-ban 10-15 százalékos növekedéssel számol. A vállalat a sajtótájékoztatón a saját hálózaton alapuló YO! NEKED szolgáltatása keretén belül új lakossági ADSL- és telefoncsomagokat jelentett be, valamint azt is közölte, hogy a hajdani Invitel területén is elérhetővé teszi Datanet ADSL csomagjait.

„A GTS-Datanet az elmúlt években rendre a piaci átlagot jóval túlszárnyaló árbevétel-növekedést könyvelhetett el, amely kizárólag organikus fejlődésen alapult” – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. „Ez az eredmény nagyrészt annak köszönhető, hogy cégünk saját infrastuktúrával rendelkezik, ami komoly versenyelőnyt jelent számunkra a többi alternatív szolgáltatóhoz képest. Meglátásunk szerint hosszú távon csak a saját hálózattal rendelkező távközlési vállalatoknak van esélye a piacon maradni” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!