Hírek

2008.02.26. 13:37

Gyurcsány Ferenc: támogatjuk Macedónia NATO-tagságát

Magyarország támogatja, hogy Macedónia meghívást kapjon a NATO-ba és tagja legyen az észak-atlanti szövetségnek

mti

Magyarország támogatja, hogy Macedónia meghívást kapjon a NATO-ba és tagja legyen az észak-atlanti szövetségnek - mondta a magyar miniszterelnök, miután kedden Budapesten megbeszélést folytatott macedón partnerével, Nikola Gruevszkivel.

Szeretnénk, ha Macedónia csatlakozására a következő, áprilisi bukaresti NATO-csúcstalálkozón sor kerülne - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a tárgyalásokat követő sajtóértekezleten. Hozzátette: Macedónia a NATO-felvételhez szükséges előfeltételeket  alapjaiban teljesítette.

Mint kiemelte, Magyarország üdvözli a közeljövőben elkezdődő tárgyalásokat az Európai Unió és Macedónia között, amelynek végső célja Szkopje európai uniós integrációja. Magyarország és Macedónia között a kétoldalú kapcsolatokban nincs probléma, kihasználatlan lehetőségek viszont vannak üzleti, tudományos, valamint kulturális területen - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Elmondta, hogy a távközlési, telekommunikációs üzletágban már jelentős magyar befektetés van jelen Macedóniában.

Nikola Gruevszki közölte: nagyra értékeli, hogy Magyarország támogatja Macedónia NATO-tagságát. Megjegyezte: a szövetség tagjainak többsége támogatja csatlakozásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!