Hírek

2008.02.24. 15:16

Hétfőtől megint sztrájkol a vasút!

Hétfő nulla órától megint sztrájkot hirdetett a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete.

as

Hétfő nulla órától megint sztrájkot hirdetett a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete. A VDSZSZ szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény szerint a MÁV minden javaslatuktól elzárkózott így még az elégséges szolgáltatásokról sem sikerült megállapodni.

A MÁV Zrt. rendkívül károsnak tartja a VDSZSZ Szolidaritás hétvégi nyilatkozatait, mert azok folyamatos bizonytalanságban tartják az utazóközönséget és a közvéleményt - közölte Sigulinszky Tibor a társaság szóvivője.

Sigulinszky Tibor kiemelte: éppen emiatt hallatlanul felelőtlen magatartás a VDSZSZ Szolidaritás részéről erre az ürügyre hivatkozva "munkabeszüntetésre hergelni a vasutasokat".

Kitért arra, a társaság vezetésének álláspontja változatlan, a MÁV Cargo Zrt. eladásából majdan befolyó összeget csak a magyar vasút fejlesztésére és a hitelek törlesztésére fordítja, és nem enged a VDSZSZ Szolidaritás alaptalan követelésének.

"A sztrájkfenyegetettség fenntartásával a VDSZSZ Szolidaritás nem csupán megtéveszti a vasutasok egy kisebb részét, hanem súlyos károkat okoz a magyar vasút, a vasutas társadalom egészének. A VDSZSZ Szolidaritás felelőtlensége növeli a vasúti közlekedéssel szembeni bizalmatlanságot, és veszélynek teszi ki a vasutasok munkahelyeit" - közölte

A szóvivő jelezte, a MÁV eddig is, és a jövőben is maradéktalanul betartja és betartatja a vasúti közlekedés biztonsági szabályait, ebből jottányit sem enged, mert minden vasúti tevékenységnek ez az első számú alapja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!