Hírek

2008.02.22. 11:08

Jól van a TV2 Belgrádban bántalmazott operatőre

Éjszaka Szegeden ellátták a sérüléseit, és hazaengedték a TV2 operatőrét, akit csütörtökön este bántalmaztak Belgrádban a Koszovó függetlenségének kikiáltása miatt rendezett nagygyűlésen - közölte maga az érintett az MTI-vel pénteken.

BAMA

Baji Tibor elmondta, a szegedi egyetem sürgősségi osztályán az elmúlt éjjel megröntgenezték, és összevarrták a fejbőrén keletkezett négy centiméteres sebet, majd hazaengedték. A körülményekhez képest jól van. Csütörtökön két kollégájával a belgrádi parlament előtti tér felé igyekeztek, amikor egy tízfős társaság észrevette a stáb kameráját, amelyet igyekeztek megszerezni. Valaki hátulról fejbe csapta egy léccel, a kamerát kitépték a kezéből, és földhöz csapták - idézte föl a történteket az operatőr. Hozzátette: a támadás egyértelműen a kamera, nem a stáb tagjai ellen irányult.

Belgrádban csütörtök estére elszabadult az erőszak a Koszovó függetlenségének kikiáltása miatt rendezett nagygyűlésen. Vojislav Kostunica miniszterelnök és a nacionalista pártok rengeteg embert - a becsült számok 150 ezertől félmillióig terjedtek - szólítottak az ország minden részéből Belgrádba békés, méltóságteljes tiltakozásra, amely végül pusztító tombolásba, gyújtogatásba csapott át. A délutáni, kora esti órákban támadás érte a horvát, az amerikai, a török és a kanadai nagykövetséget, a belvárosban McDonald’s-éttermet gyújtottak fel. Az esti zavargásokban a mentők közlése szerint több mint hetvenen megsebesültek, köztük 19 rendőr.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!