Hírek

2008.02.16. 06:04

Lobbanékonyan őszinte

Egy tévéreklámból ismerhette meg az ország. De Stefanovics Angéla a színházban és a filmben is profi. Legújabban Sas Tamás mozijában, a Kilenc és 1/2 randiban tűnt fel.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Stefanovics Angéla: jókedvű vagyok, és szeretem egyből megmondani a véleményemet
[/caption]– Az ország egy reklám Bankos Emeséjeként ismeri. Nem ódzkodott a szereptől?
– Örültem neki, hogy a rendező rám gondolt. Ez is lehetőség, hogy megismerjenek, és másban is kíváncsiak legyenek rám.

– Egyszer azt mondta, berakták önt a kislányskatulyába. Zavarja ez?
– Mindenkinek vannak külső adottságai. Nekem a 150 centim, a kislányos külsőm. De ezen belül is sok árnyalatot lehet megcsillantani. Játszottam Anna Frankot, intézetis lányt, tizenévest, huszonévest is. Szerencsém volt, a főiskola után leszerződtetett a Budapesti Kamaraszínház. Így könnyebb, mint szabadúszóként.

– A külső adottságairól már volt szó. Hogyan jellemezné belső önmagát?
– Temperamentumos vagyok, kicsit lobbanékony, alapvetően jókedvű ember. Szeretem megmondani a véleményemet.

– Nem fél, hogy ettől csorbát szenved a karrierje?
– Nem. Ha például egy színpadi megoldással nem értek egyet, hozok egy másik ötletet. Igyekszem kreatív lenni.

Stefanovics Angéla

SZÜLETETT: 1979. december 2., Budapest

TANULMÁNYOK: Színművészeti Egyetem

PÁLYA: Budapesti Kamaraszínház

SZEREPEK: Anna Frank, Natasa (Három nővér), Stock Kati (Sándor Pál: Noé bárkája), Lenke (Kilenc és 1/2 randi), Hepp Baby (Till Attila: Pánik)

– Mit hozott az életébe a film?
– A forgatáson szabadabbnak érzem magam. A színház az otthon, egy igazi fészek, a film készítésekor viszont új környezet, új emberek vesznek körül.  Mintha vendégségben lennék. Művészileg a filmben ugyanakkor az a különleges, hogy visszafordíthatatlan. Felvesznek néhányszor egy jelenetet, a rendező kiválasztja valamelyik változatot, és az úgy marad. Örökre. Ez megdobja az adrenalinszintet.

– A Kilenc és 1/2 randiban mit szeret?
– Egy katolikus neveltetésű lányt játszom Fenyő Iván partnereként, aki rapid randin akarja megtalálni élete párját. Nagyon élveztem. Jó kis karakterszerep.

TANULMÁNYOK: Színművészeti Egyetem

PÁLYA: Budapesti Kamaraszínház

SZEREPEK: Anna Frank, Natasa (Három nővér), Stock Kati (Sándor Pál: Noé bárkája), Lenke (Kilenc és 1/2 randi), Hepp Baby (Till Attila: Pánik) Stefanovics Angéla: jókedvű vagyok, és szeretem egyből megmondani a véleményemet -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!