Hírek

2008.02.22. 18:17

Magyarok Nyilai: előállítások országszerte

„Tucatnyi helyszínen, tucatnyi embert hallgatott meg péntekre virradóra tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség az MSZP-s politikusok elleni Molotov-koktélos terrorcselekmények ügyében, de senkit nem gyanúsítottak meg” – mondta pénteken az ügyészség vezetője.

V. M.

Keresztes Imre elmondta: az akció során Budapesten és vidéken egyaránt hallgattak meg tanúkat, akikkel kapcsolatban konkrét adat volt arra, hogy információval bírhatnak a Molotov-koktélos támadásokról, valamint az azok elkövetését magára vállaló Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregről. Az eddig felmerült információk és a hatóságok gyanúit ellenőrizték az akciók alatt. Házkutatások, előállítások és elszámoltatások voltak – többek között egy szegedi testvérpár lakásán –, de őrizetbe nem vettek senkit. A házkutatásokat során a főügyész elmondása szerint számos eszközt lefoglaltak, de hogy ezek összefüggésbe hozhatók-e a támadásokkal, azt szakértőknek kell megvizsgálnia.

Mint ismert, február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen – Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen – összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. Ezeket az ügyeket a Kóka János SZDSZ-elnök és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt indult nyomozásokkal egyesítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!