Hírek

2008.02.13. 16:45

Még a pedagógusok sem értenek egyet a bérekben

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) új bérkoncepciót dolgozott ki és tett le a kormány asztalára, amelynek alapja a pedagógusok közalkalmazotti viszonya – jelentette be Árok Antal.

B. V.

A PSZ elnöke elmondta, az új bértervezet 2009-től lépne életbe. Hozzátette: a különböző pedagógusi pótlékokat kell jelentősen megemelni, mint például a jelenleg bruttó hatezer forintos osztályfőnöki pótlékot. Ezt a pótlékot a szervezet több lépcsőben, akár negyvenezer forintra emelné. Az elnök fontosnak tartotta, hogy a pályakezdő pedagógusok bére is növekedjen, amitől a szervezet a pálya presztízsének emelkedését is várja.

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének(PDSZ) elnöke szintén az oktatás finanszírozásának átszervezését szorgalmazza. Az érdekvédő szerint azonban úgy kell átalakítani a jelenlegi finanszírozási rendszert, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a település méretére, illetve a szociokulturális környezetre. „Ahol az önkormányzatnak nincs jelentős bevétele, ott az államnak kell segíteni, hogy ne kelljen több iskolát bezárni” – tette hozzá a szakszervezeti vezető. Kerpen nehezményezte, hogy a PSZ nem egyeztetett velük, mielőtt bérmódosító javaslatát a kormánynak megküldte, mivel annak több pontjával nem értenek egyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!