Hírek

2008.02.29. 16:24

Műgyűjtők éjszakája

Csütörtök este óta 11 új tárlattal várják a vizuális művészetek iránt érdeklődőket a fővárosi galériás negyedben, a Falk Miksa utcában és környékén.

BAMA

A február 28-án zajlott, 7. Műgyűjtők éjszakján ugyanis számos galéria egyszerre nyitotta meg új kiállításait. Magyar és külföldi, kortárs és klasszikus művekkel is találkozhatnak az új tárlatokra ellátogatók.  
A 7. műgyűjtők éjszakája alkalmából meghosszabbított nyitva tartással a közönséget éjfélig várta 17 galéria. A kiállítás-megnyitók mellett koncertekkel és bútor-felújítási bemutatóval is szolgáltak a résztvevők. Mind a kedvező időjárás, mind pedig a színes, változatos programkínálat is szerepet játszott abban, hogy több ezren választották a csütörtök esti kikapcsolódás helyszínéül tegnap az 5. kerületi Falk Miksa, Markó, Balaton és Balassi utcát. Az este folyamán a galériák tömve voltak és az utcákon is sokan sétáltak. A negyedbe gyakran ellátogató műgyűjtők mellett a szervezők nagy örömére ezen az estén számos fiatal és az idősebb generációkhoz tartozó, családos vagy baráti társasággal érkező, a környéken először vagy ritkán járó látogatót is köszönthettek.
 
Akik lemaradtak a csütörtöki eseményről, azoknak is érdemes ellátogatni a negyedbe a következő hetekben – igaz ezt csupán hétköznaponként este 6-ig vagy szombaton délelőtt tehetik meg. Hiszen továbbra is várják az új kiállításokkal az érdeklődőket a galériák. Nem is akármilyenekkel: a Galéria White-ban az 52. Velencei Biennálé egyik sztárja, Antonio Briceńo „Gods of America” című fotókiállítása látható.  Az Erdész & Makláry Fine Arts galéria a Franciaországban élő Reigl Judit festőművész 60-as években készített „Homme” (ember) sorozatából válogatott tárlatával várja a modern művészet kedvelőit.  Gvardián Ferenc szobrai a Násfa Galériában tekinthetők meg, Wahorn András szobrainak és grafikáinak bemutatóját pedig a MissionArt Galériában. Suttogó Kozmosz címmel, Valkó Gyula képzőművész alkotásai a Decker Antik & Designban, míg Fürjesi Csaba festményei a Körmendi Galériában adnak vizuális élményt.


A Haas Modern Művészeti Galéria folytatta sorozatát, ezúttal már a III. Modern klasszikusok, klasszikus modernek kiállításra kerül sor. A Pintér Sonja Kortárs Galériában Virya címmel nyílt meg a természetet, az életerőt, energiát megjelenítő és sugárzó Bukta Imre, Gálhidy Péter, Konkoly Gyula, Nagy Csaba, Ujházi Péter és Varga Éva alkotásaiból válogatott tárlat. A street-art művészetet megismertetni és népszerűsíteni kívánó Stereo Gallery-ben „A törzs”címmel  a galéria fő művészeinek: Kovács Budha Tamás, Pintér Gábor, Bálint Ferenc, Tábori András, Babos Zsili Bertalan és Konrád Áron munkáit mutatják be. A Bardoni Interior-ben pedig Csordás Zoltán kortárs festőművész alkotásai láthatók. Végül, de nem utolsó sorban a fiatalok is bemutatkoznak a galériás negyedben, hiszen a Galéria White ad helyet a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány által meghirdetett „Milyen (volt) 15 évesnek lenni” című fotópályázat nyertes munkáiból rendezett tárlatnak.

A kiállításokról bővebb információk a  www.mugyujtokejszakaja.hu honlapon olvashatók. A következő Műgyűjtők éjszakájára 2008. május 8-án kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!