Hírek

2008.02.16. 16:48

Öt magyar döntős a Nemzetközi Dalszerző Versenyen

A napokban jelentették be a Nemzetközi Dalszerző Verseny döntőseit: dzsessz kategóriában Egri János, bluesban Kovács Ferenc és Rúzsa Magdi, elektronikában Zságer Balázs, az instrumentális zene kategóriájában pedig Papp Gyula képviseli hazánkat az áprilisi fináléban.

BAMA

Tavaly Sárik Péter dszessz kategóriában, a Fabula Rasa pedig világzenei kategóriában jutott a legjobbak közé. A közönségdíjhoz hozzá is segíthetjük őket, hiszen a verseny internetes oldalán nem csak a jelölt szerzeményeket hallgathatjuk meg, de február 27-ig szavazhatunk is rájuk. Az egyik jelölt, Zságer Balázs tőlünk tudta meg, hogy döntőbe került. „Az öt jelölés azt mutatja, hogy milyen sok kreatív ember van nálunk. Nagy kár, hogy a menedzselés ennyire lemaradt, hiszen a művészt nem tájékoztatják megfelelően. Jó jel viszont, hogy egy világszintű válogatásba ilyen sok magyar név bekerült, miközben a szakma arra panaszkodik, hogy milyen kicsi a hazai piac. Holott a problémát csak az jelenti, hogy nem tudunk hírt adni magunkról. Ebben kell még sokat fejlődnünk. Mi is azon dolgozunk, hogy külföldön is megjelnjen a Cannot walk fly instead című lemezünk. Jelenleg több kiadóval is tárgyalunk a külföldi terjesztésről. Büszke vagyok arra, hogy sikerült egy ilyen versenybe bekerülni a külföldi megjelenés nélkül.”

A Nemzetközi Dalszerző Verseny (ISC) évente megrendezésre kerülő esemény, mely lehetőséget biztosít a dalszerzőknek, hogy bemutathassák a munkáikat a nemzetközi szakmai közönségnek.  Az ISC lehetőséget biztosít arra, hogy a zeneipar legbefolyásosabb döntéshozói meghallgassák a még ismeretlen tehetségeket. Emellett a díjazás sem csekély: a fődíjas 25 ezer, a kategóriagyőztesek 3-3 ezer dollárral lesznek gazdagabbak (4,4 millió illetve 538 ezer forint!) A neves megmérettetés zsűrijében tavaly olyan előadók foglaltak helyet, mint Tom Waits, Jerry Lee Lewis, Robert Smith (The Cure), és rajtuk kívül számos lemezkiadó vezetője, elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!