Hírek

2008.02.11. 06:07

Sváby örül a váltásnak

Amióta szeptember végén távozott a TV2-től, Sváby András hallgatott. Most végre nyilatkozott a múltról és a terveiről.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Sváby András csak a szépre akar emlékezni
[/caption]– Mit csinált az elmúlt négy hónapban?
– Először is megnyugodtam. Szükség volt rá, mivel nem valami jó hangulatban hagytam ott a TV2-t. Erről azonban nem szeretnék többet mondani. Tíz évig dolgoztam a csatornánál, rengeteg szép emlékem fűződik ehhez az időszakhoz, ezért inkább, ahogy a dal is mondja, „csak a szépre emlékezem.” A lelki helyrerázódáshoz persze az is kellett, hogy elmenjünk három hétre a családommal a télből a nyárba. Most, miután hazajöttünk, eljutottam oda, hogy már a jövőmet tervezgetem.

– Ez konkrétan mit jelent? Visszatér a képernyőre?
– A részletek még nem publikusak, csak annyit mondhatok, hogy komoly társakat sikerült megnyernem az elképzeléshez. Az biztos, hogy sokan felfigyelnek majd ránk. Egyelőre azonban nem kapkodok a visszatéréssel, jólesik ez a kis pihenés.

– A TV2-vel végleg szakított?
– Igen. Soha életemben nem fogok oda visszamenni, az már nem az én csatornám.

– Csalódott?
– A barátaimban nem, sőt, ellenkezőleg: nagyon jól esett a hozzám közel álló emberek segítőkészsége, együttérzése. Az egykori kollégáimmal ma is szinte napi kapcsolatban vagyok. Ismeretlenek is sokszor megállítanak azzal, hogy mikor láthatnak ismét, s ez szintén megható. Persze, van néhány ember, akiről most már azt mondom, hogy nem kellett volna bíznom benne, de ennek a felismerésnek is van hozadéka. Tanultam belőle.

Sváby András

Született: 1967. október 24-én

Pályája: a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a TV2 munkatársaként dolgozott. 2000-ben Kereszty Gáborral megalakították az Interaktív Produkciós Irodát. A műsorgyártó cégtől és a TV2-től 2007 szeptemberében közös megegyezéssel vált el.

– Utólag már tudja, mit rontott el?
– Persze, az ember ilyenkor mindig okosabb, de én már nem őrlődöm a részletek miatt. Az élet adott egy lehetőséget, hogy megrázzam magam, s most már örülök, hogy válthatok.

– Elképzelhető, hogy a konkurenciához megy?
– Nem állok be azok közé, akik azzal hencegnek, hogy ezen a héten hány helyről kaptak felkérést. Eddig is a magam ura voltam, s ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Egy biztos: ha valamit bejelentek, az komoly döntés végeredménye lesz. Addig azonban még el kell jutni.

Pályája: a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a TV2 munkatársaként dolgozott. 2000-ben Kereszty Gáborral megalakították az Interaktív Produkciós Irodát. A műsorgyártó cégtől és a TV2-től 2007 szeptemberében közös megegyezéssel vált el. Sváby András csak a szépre akar emlékezni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!