Hírek

2008.02.28. 09:14

Weiszenberger is gyanúsított

Weiszenberger László kistérségi megbízottat és MSZP-s önkormányzati képviselőt befolyással üzérkedéssel gyanúsítják - számolt be róla a Magyar Nemzet. A politikus egy 2005-ös rejtett kamerás felvételen azt mondta egy vállalkozónak: pénzért cserébe minisztériumi támogatást intézne neki.

BAMA

A Magyar Nemzet értesülése szerint befolyással üzérkedés miatt gyanúsítottá nyilvánították Weiszenberger László kistérségi megbízottat és MSZP-s önkormányzati képviselőt.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője úgy magyarázta a napilapnak ezt a bűncselekményt, hogy az követi el, aki mások előtt azt a látszatot kelti, hogy hivatalos személy megvesztegetésével ügyeket tud elintézni, és ezért pénzt kér. Szabó szerint a befolyással üzérkedés a csaláshoz hasonlítható.

Tavaly ősszel mutatta be a Hír TV a Zuschlag-ügy kapcsán azt a rejtett kamerás felvételt, amelyet egy vállalkozó készített 2005-ben egy Weiszenbergerrel folytatott megbeszéléséről. A politikus azt mondta ezen a felvételen: pénzért cserébe el tudja intézni, hogy támogatást kapjanak a minisztériumtól. Amikor a botrány kirobbant, Weiszenberger azt állította: nem mondott igazat a felvétel idején.

Weiszenberger eddig nem tett vallomást. A nyomozók jelenleg tanúkat hallgatnak ki - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!