Hírek

2008.06.04. 13:03

Krakkói díjat kapott Demján Sándor

Karitatív tevékenységéért Demján Sándor üzletembernek ítélte oda Krakkó vezetése az emberbaráti segítséget elismerő városi díjat ebben az évben. A kitüntetést Jacek Majchrowski, a lengyel város polgármestere adta át - tudatta a TriGranit Fejlesztési Zrt. az MTI-vel szerdán.

MTI

A díjat a cég elnöke azért kapta, mert anyagilag támogatta az U Siemachy nevű gyermekszervezetet. Demján Sándor 2006 és 2007  között 56 millió forint értékben juttatott karácsonyi ajándékot több  ezer rászoruló gyermeknek.A díj egy "jelképes jogar". A kitüntetetteket egy éven át Krakkó jótevőjeként említik a helyi promóciós kiadványokban, ezen kívül öt évre megkapják a cím grafikus emblémájának használati jogát is saját kiadványaikban. A közlemény szerint Demján Sándor követésre méltónak találta a krakkói emberbaráti díjat.

"Úgy vélem, hogy a jó ügyek aktív támogatását elismerő hasonló magyarországi díj - amelynek létrehozását kezdeményezni fogom - jelentősen elősegítené a hazai jótékonysági tevékenység kiteljesedését és magasabb szintű elismerését" - fogalmazott a vállalat elnöke a dokumentum szerint.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik