Hírek

2008.06.30. 15:17

Szávay nyolcaddöntős búcsúja

A 15. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában kikapott a kínai Csie Csengtől, ezzel a nyolcaddöntőben búcsúzott a wimbledoni tenisztorna egyes küzdelmeitől.

MTI

A 36 perces nyitójátszmában a Vasas kitűnősége 3:4-ig remekül tartotta magát, bombaszervákkal sokkolta 25 éves ellenfelét, ám az apró, mindenhonnan tüzelő kínai ekkor elvette az adogatását. A sajátját két bréklabda ellenére egy vitatott ásszal sikerült hoznia, így 6:3-ra besöpörte a szettet. A folytatásban a 19 éves magyar 2:1-nél jutott a meccs során első bréklabdájához, amelyet rögtön ki is használt, majd néhány szép szervával 4:1-re elhúzott. A világranglistán 133. – korábban 27. – csengtui rivális azonban nem adta fel, minden rövidítést, átemelést befutott, kétszer is brékelte Szávayt, és sorozatban öt gémet hozva bejutott a negyeddöntőbe.

Wimbledon egyetlen magyarja hamarosan visszatér a hármas pályára, amelynek utolsó mérkőzésén az orosz Dinara Szafinával az oldalán a szombaton sötétedés miatt félbeszakadt Sahar Peer, Viktoria Azarenka párossal csap össze. Az izraeli–fehérorosz duó 7:5-re nyerte az első szettet pénteken.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik