Hírek

2008.10.29. 08:50

900 ezer nyugdíjast érint a megszorítás

A nyugdíjasok kétharmadát nem, mintegy kilencszázezer nyugdíjast viszont hátrányosan érinthet a 13. havi nyugdíj 80 ezer forinton való maximálása.

BAMA

A nyugdíjasok kétharmadát nem, mintegy kilencszázezer nyugdíjast viszont hátrányosan érinthet a 13. havi nyugdíj 80 ezer forinton való maximálása – derült ki Lendvai Ildikónak, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének szavaiból szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A hárommillió nyugdíjas közül mintegy 2,1 milliónak a nyugdíja nem éri el az átlagnyugdíj összegét, a 80 ezer forintot, az ő életükben semmilyen változás nem történik – közölte a kormánypárti politikus.

Lendvai Ildikó azt mondta, hogy Magyarország nem kizárólag a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) köt megállapodást, hanem az EU intézményeivel is, ami egyfajta garanciát jelent. A magyar garancia lényege ezentúl a konvergenciaprogram, és ezt a IMF is elégségesnek tartja, ezért nem szabott részletes feltételeket – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!