Hírek

2008.10.31. 12:06

Bombariadó a hevesi közgyűlésen

Bombariadó miatt nem kezdődött el pénteken a Heves megyei közgyűlés ülése, amelyen arról is döntenének, hogy november elsejétől a HospInvest Zrt. működteti a megyei kórházat.

BAMA

Petrovics András, Eger rendőrkapitánya az ülés megkezdése előtt jelentette be, hogy egy jelzés szerint a megyeházán bombát helyeztek el, ezért mindenkit megkért arra, hogy hagyja el az épületet.
Az épület átvizsgálása jelenleg is tart, a közgyűlésre érkezők a megyeháza előtt várakoznak.

Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke a helyszínen arra kérte a résztvevőket, érjék el közösen, hogy a Heves Megyei Önkormányzat azon képviselői, akik megszavazták a HospInvest szerződését, "tűnjenek el" a testületből.

Cser Ágnes megafonba beszélve közölte, hogy 21 képviselő ellen nyújt be büntetőfeljelentést hivatali hatalommal való visszaélés és hűtlen kezelés miatt. Hozzátette: március 27-én nem lett volna szabad aláírni a szerződést egy érvénytelen pályázat alapján.

Március 27-én döntött a hevesi közgyűlés arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. üzemelteti a kórházat. A határozatot 20 szocialista, valamint egy független képviselő szavazatával fogadták el, a 19 fideszes képviselő ellene szavazott.

Szőke Szabolcs tűzoltó, oltásparancsnok azt mondta, hogy a városi piactér melletti Móricz Zsigmond tér 7. szám alatti házban eddig ismeretlen okból bekövetkezett detonáció kisebb károkat okozott az ingatlanban, a lépcsőház földszinti és első emeleti ablakai betörtek.
Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: tűz nem keletkezett, vegyvédelmi szakemberek folyamatosan mérik a levegő gázkoncentrációját, a rendőrség pedig ideiglenesen kiköltöztette a társasház és a környező épületek lakóit.

Elmondta, hogy a vizsgálat eddigi adatai szerint a E.ON gázszolgáltató valamilyen gázszerelési munkát végzett az épületben, már elzárták a gázt a vezetékben, a robbanás ekkor következett be. A közelben lévő szerelő első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Egy idős nőt, aki a ház előtt haladt el, a kitört ablak szilánkjai sebesítettek meg könnyebben.

A környező házakból, köztük egy óvodából összesen száz embernek kellett ideiglenesen távoznia. Gázszivárgás jelenleg nincs, az épületet statikus szakértő vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!