Hírek

2008.10.26. 13:50

Fidesz: állítsák le a kormánypropagandát a válság idején!

Fidesz kifogásolja, hogy a kormány a pénzügyi válság idején egy külföldi lapban fizetett hirdetést tett közzé Magyarországról

BAMA

A Fidesz kifogásolja, hogy a kormány a pénzügyi válság idején egy külföldi lapban fizetett hirdetést tett közzé Magyarországról, és ebben ráadásul olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek nem felelnek meg a valóságnak - erről Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője  beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt az International Herald Tribune szerdai számában található egész oldalas fizetett hirdetést kifogásolta, mert szerinte nem helyes, hogy a Magyarországot sújtó pénzügyi válság idején az adófizetők pénzéből a kormány külföldi propagandát  folytat. 

Felhívta a figyelmet arra, hogy éppen szerdán emelte meg a  jegybaki alapkamatot a Monetáris Tanács, és feltette a kérdést miért  kell a legnagyobb válság közepette a magyar adófizetők pénzét  külföldi újságokban megjelenő hirdetésekre költeni.

A fideszes politikus ugyanakkor a hirdetést tartalma miatt sem  tartotta elfogadhatónak, szerinte ugyanis csak még további  hitelvesztést okoz külföldön, ha olyan információk jelennek meg  Magyarországról, amelyek köszönőviszonyban sem állnak a valósággal.

Mint felolvasta, a hirdetésben többek között az szerepel, hogy Magyarország virágzik a 2004-es uniós csatlakozás óta, hogy gazdasága biztos talajon áll, hogy jó úton jár az euró bevezetéséhez, illetve, hogy a kormány monetáris reformokat vezetett be, merész intézkedéseket foganatosított a költségvetési hiány mérséklésére és összehangolt erőfeszítést tesz, hogy az üzleti életnek barátságos környezetet teremtsen.

Szerinte a magyar gazdaság helyzete nyitott könyv a külföld számára, ezért nem gondolja, hogy egy ilyen hirdetéssel bárkit is meg lehetne téveszteni, félre lehetne vezetni. A politikus utalt arra is, hogy International Herald Tribune említett számában és a következő napokban is jelentek meg cikkek arról, hogy a magyar gazdaság állapota nem túl fényes, ezért szerinte ezzel a fizetett hirdetéssel csak még rosszabb helyzetbe hozzuk magunkat.

Közölte: a Fidesz képviselői hétfőn írásbeli kérdést tesznek fel a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek, akitől arra várnak választ, hogy ki döntött a hirdetés megjelentetéséről, ki hagyta jóvá tartalmát, és mennyibe kerül ez a magyar adófizetőknek. A Fidesz egyben felszólítja a kormányt, hogy állítsa le ezt a közpénzről finanszírozott hamis és igaztalan külföldi propagandát - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!