Hírek

2008.10.31. 11:53

MDF: óvatosan a munkahelyi leépítésekkel

Az MDF a válságot átmenetinek tekinti, ezért óvja a munkaadókat olyan létszámleépítéstől, amelynek hosszú távú következményei lehetnek

BAMA

Az MDF a válságot átmenetinek tekinti, ezért óvja a munkaadókat olyan létszámleépítéstől, amelynek hosszú távú következményei lehetnek - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MDF felkéri a munkaadókat, a munkavállalókat, valamint a szakszervezeteket, hogy egyeztessenek a létszámleépítés ügyében, és ha lehet, tekintsenek el a tömeges létszámleépítéstől - fogalmazott az ellenzéki képviselő. Hozzátette: a párt javaslata az, hogy a munkaadók a munkaidő vagy a bér csökkentésével igyekezzenek a foglalkoztatotti létszámot megtartani.

Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az MDF és a Független Kisgazda Nemzeti Egységpárt (FKNP) egyaránt elsőrendű feladatának tartja a magyar vidék tradicionális ízeinek, jellegzetességeinek megőrzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!