Hírek

2008.10.28. 17:55

Vallomás mutyikról a Zuschlag-per tárgyalásán

Engem az ilyen demokratikus sz...ságok nem érdekelnek – idézte a Zuschlag-per másodrendű vádlottja, Lados István volt személyi titkár egykori főnökét.

Miklós László

Engem az ilyen demokratikus sz...ságok nem érdekelnek – idézte a Zuschlag-per másodrendű vádlottja, Lados István volt személyi titkár  egykori főnökét.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Zuschlag ügyelt arra, hogy a pályázatokat elbíráló bizottságokban jelen legyenek az „emberei”,
[/caption]

Az állítólagosan a Gyermek Ifjúsági Konferencia alakuló ülése előtt elhangzott mondatot Zuschlag János „portréjának” felvázolása közben vallotta a vádlott a Bács-kiskun megyei Bíróságon. Lados szerint Zuschlag azzal hencegetett, hogy „lemutyizta” a fővárosi és regionális pályázatokat. Azt értve ezalatt, hogy bárhol is indult a Zuschlag-csapat egy-egy pályázata, az eleve zöld utat kapott a bírálóktól.

A tanú szerint ugyanis Zuschlag ügyelt arra, hogy a pályázatokat elbíráló bizottságokban jelen legyenek az „emberei”, azaz így egészen biztosan megkapják az igényelt összegeket. Ezért nem csoda, hogy a személyi titkár szerint 2004-re a pályázatokhoz kapcsolódó számlahamisítások rutinszerűvé váltak.

Lados azt állította: Danielisz Bélával, a fővárosi városrendezési bizottság egykori elnökével állt kapcsolatban Zuschlag János, aki a pályázati pénzekről döntő Regionális Ifjúsági Tanácsokat is a saját embereivel töltötte fel. Danielisz Béla, a fővárosi szocialista frakció tagja az [origo]-nak azt mondta: „Amit Lados István állít, az már ugyanaz a kategória, mint Rémusz bácsi meséi”.

A pályázatok egy részét egyébként egészen egyszerűen készítették – mondta Lados. A Google keresőbe a „gyerek” vagy a „tábor” szavakat ütötték be, majd az így kiadott weblapokról töltöttek le a programokat, melyeket később a pályázatokhoz használtak. Lados már korábban is beszélt a bíróságon arról, hogy Zuschlag a kiskunhalasi MSZP szervezetet saját kft.-jének tekintette, ezért meglehetősen sokat költött a csoportra: persze nem a saját pénzéből, hanem a pályázatokból más célra befolyt összegből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!